Egy itthonmaradós szombat

 2009.11.07. 14:43

Tegnap megint überelfoglalt voltam. Lisa remekül szolgáltatta a plusz munkát. :)
Reggel annak rendje szerint elmentünk az óvodába, majd amíg ő ott volt, én a Szilvivel matekoztam. Mikor érte mentem, az óvónéni vigyorogva fogadott, hogy ma volt az első alkalom, hogy nem sírt nála a Lisa. Mondom szuper.
Persze már régóta tudom, hogy nem jó előjel, ha az óvodában jól viselkedik. Mert akkor itthon tombolja ki magát. Leültettem ebédelni, majd megkértem, hogy az alátétet legyen szíves nem kirántani a tányér alól (ezt alapesetben nem csinálja). Aztán a sokadik kérés emmár kissé erőteljesebb volt. Mikor kimentem a konyhába, már senki nem volt a közelében, aki bármiben is meggátolhatta volna, így szépen le is rántotta a gyümölcslével teli poharat az asztalról.
A folytatást mindenkinek a saját fantáziájára bízom. Mikor Zehra hazajött neki sem engedtem, hogy Lisa ma Kindertojást kapjon. A vacsinál egyébként folytatta a műsort, ma pedig egészen negyed ötig aludt (mármint reggel). Mi meg csak kóválygunk Zehrával a lakásban, mert tök fáradtak vagyunk miatta. Remélem ma éjszaka azért egy kicsit többet alszik.

A mai napot egyébként itthon töltjük. Ha már így alakult, gondoltam, főzök valami ehetőt. A gyümölcslevesre esett a választásom. Az első kisebb problémába akkor ütköztem, mikor meg akartam nézni (vagy kérdezni), hogy van-e itthon szegfűszeg. Igenám, de őszintén, ki tudja, hogy van a szegfűszeg németül. Kértem Lisától papírt és színesceruzát, rajzoltam egyet, és megkérdeztem Zehrát, hogy mi ez. A rajzzal meg a  szótárból kiszedett szegfűszeg szavakkal együtt már meg tudta mondani, hogy milyen néven kell ezt a boltban keresni (tehát itthon nem volt). Egyébként Nelke, csak hogy ti is okosodjatok. :)

Ezután elmentem a boltba, és vettem még pár dolgot a leveshez. Sokadszorra is felismertem, hogy itt nem fogom megkapni azokat a dolgokat, mint otthon, így egy újfajta gyümölcslevest kell kikésérleteznem.
Végső soron így nézett ki: főztem almát, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal,  megvártam, míg felforr, majd hozzáöntöttem egy konzerv vegyes gyümölcsöt, málnaszörpöt, és kb. fél deci tejjel kevert vanília pudingport. Végülis egész finom lett (az itteni kajához képest, pedig ganz lecker :)), de igazi véleményt majd csak akkor tudok mondani, ha kihűlt.

Amit viccesnek találtam, hogy a boltban egy sima csomag vaníliapudig 5 - azaz öt - centbe került. Biztos, ami biztos alapon azért Oetkert vettem 55 centért.

Délután Zehra gofrit fog sütni Lisával. Már nagyon fenem rá a fogam. :)
Jah, ha már kaja. A tegnapi vacsi elég érdekes volt, hogy mást ne mondjak. Először azt hittem, hogy tejszínben főzött nudlit eszünk, de Zehra felvilágosított, hogy ebben nincs tejszín, ez sajt. Szóval sajtban főtt nudli volt, összefőzve párolt répával és brokkolival. A szaga nagyon brutális volt, az íze kevésbé, de a jóval nem igazán volt köszönőviszonyban. Mondtam is nekik, hogy nekem igazából az a fura, hogy a nudlit alapvetően édesen esszük, nem pedig ilyesmi formában.
De mindegy, most annyi levest főztem, hogy azon egy hétig tuti elvagyok. Ők meg úgysem esznek gyümölcsöt.
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kamaszi 2009.11.07. 21:15:50

A görög gyümölcsleves egyszerűbb lett volna, szerintem, de ez is biztosan jó lesz, illetve lett.
A nudlit mi is szoktuk hús mellé, nem emlékszel? Egyébként jó az ötlet. :)

Zita87 2009.11.08. 20:55:46

Az a nudli nem olyan sósan, mint a gnocchi? Mert akkor gondolom már te is ettél olyat, mint nagy olasz fun:) Én ma azt ettem, Rewe-ben 1.70 egy adag, megéri:)

Flicka 2009.11.08. 22:32:56

@Zita87: A gnocchit szeretem is nagyon, azt én is szoktam csinálni. Ebben a kajában nem a nudlival volt a baj (az önmagában finom volt), hanem a - hogy fejezzem ki magam finoman - nem túl jó illatú sajt szósszal és benne a teljesen szétfőtt brokkolival.
Az a baj, hogy itt még az eredendően jó kajákat is elrontják. Például a tésztát annyira szétfőzik, hogy általában a ti Szlovákiában főzött tésztátok jut róla eszembe. A sós víz pedig vizezett sót jelent, szóval nem elég, hogy szétfőtt, általában még ehetetlenül sós is (szóval sokat iszom a kajákhoz).

Rewe sajnos nincs errefelé. :( Amúgy meg irigyellek az olcsó menzai kosztért. Én annyiból egy mini perecet meg egy staglit kapok.
süti beállítások módosítása